De schotel heeft meerdere doeleinden

De satelliet is een leuk ding. Er kan veel mee worden bereikt. Zo kunt u bijvoorbeeld navigeren met uw navigatieapparatuur, er kan mee worden gebeld en natuurlijk kunt u tv bekijken via de schotel. Iets wat veel minder bekend is bij het grote publiek (en dan voornamelijk in Nederland) is dat het ook mogelijk is snel internet te ontvangen via de schotel of de satelliet. Dit is minder bekend bij Nederlander omdat veel mensen het niet nodig hebben. Ze kunnen immers gewoon ADSL of kabel internet aanvragen. Maar dit is echter niet voor iedere Nederland het geval. In sommige gebieden is het namelijk niet mogelijk om dit aan te vragen. Vervelend, want alles draait om het internet. Even “googlen” is zelfs een werkwoord geworden.

Huh geen ADSL, dat is toch overal beschikbaar?

schotel internet satellietWie kunnen geen ADSL of kabel internet aanvragen, vraag je je wellicht af? Dat zijn de mensen en bedrijven die gevestigd zijn in het zogenaamde buitengebied. Bepaalde plekken in Friesland, Groningen en andere provincies vallen hieronder. De mogelijkheid die ze hebben om op internet te gaan, is via de ouderwetse telefoonlijn. U kunt het wellicht nog wel herinneren, dat apparaat dat allemaal piepjes ging maken en enorm traag was. Deze mensen moeten hiermee hun zaken en andere internet gerelateerde zaken afwerken. Niet echt handig, en zeker niet meer van deze tijd. Zeker nu alle websites groter en meer visuele aspecten bevatten, wordt het internet steeds langzamer voor deze mensen.

Schotel internet

Dor gebruik te maken van Internet via satelliet of via de schotel (net hoe u het wilt noemen) is een oplossing voor deze mensen en bedrijven in het zogenaamde buitengebied. Er is een speciale zogenaamde Tooway schotel nodig. Deze kan zowel verzenden als ontvangen. Iets dat noodzakelijk is als u gebruik van het internet wilt maken. Ook heeft u een abonnement nodig, vergelijkbaar als dat u internet via ADSL of kabel zou aanvragen. Vaak zijn er introductiepakketten beschikbaar, de keuzes zijn erg divers.

Comments are closed.