De gewerkte uren van personeel bijhouden

U weet als werkgever dat u personeel moet betalen voor hun werkte uren. De werknemers moeten worden beloont voor hun geleverde tijd en werkzaamheden. Als u bedrijf veel mensen in dienst heeft, kan horlogadit best vervelend zijn. Want u moet namelijk zorgen dat op een of andere manier hun werktijden in de salarisadministratie terecht komen. In sommige gevallen wordt dit via werkbriefjes gedaan. En u zult zich verbazen bij hoeveel bedrijven dit nog steeds aan de orde van de dag is. Het werkt als volgt: Werknemers vullen aan het einde van de dag hun gewerkte uren (handmatig) in op een briefje. Aan het einde van de week of de maand wordt dit werkbriefje ingeleverd bij de salarisadministratie. De mensen die op deze afdeling werken voeren dit vervolgens weer handmatig in de computer in.

Uitbetaling van het loon

Op basis van deze gegevens wordt het loon aan het einde van de maand uitbetaald aan het personeel. Als we even een stapje terug nemen, dan zien we dat er veel fouten kunnen voorkomen. Ten eerste is er natuurlijk de mogelijkheid dat personeel hun werktijden verkeerd invullen. Daarnaast kan de salarisadministratie ook een foutje maken, of ze kunnen bijvoorbeeld het handschrift niet goed lezen. Dit zorgt voor problemen en is absoluut niet efficiƫnt. Er zijn namelijk veel makkelijker manieren om de werktijden van het personeel bij te houden.

Professioneel en op een moderne manier werktijden bijhouden

Een veel betere en modernere manier van het bijhouden van de werktijden is via een goed georganiseerd urenregistratie systeem. Een systeem dat digitaal de werktijden van het personeel kan bijhouden. Dit kan worden gedaan middels digitale prikklokken op de werkvloer. Werknemers scannen hun pasje bij binnenkomst, en scannen weer uit bij vertrek van het pand. Deze gegevens worden vervolgens automatisch in het systeem geplaatst, waar de salarisadministratie het verder kan verwerken. Zoals u kunt zien is dit zeer interessant, de kosten kunnen worden verlaagd en het inzicht in de productiviteit van uw bedrijf kunnen inzichtelijk worden gemaakt. Wat wilt u als werkgever nog meer?

Comments are closed.